Waar een klein bedrijf groot in kan zijn

J-Tools is een klein maar uiterst veelzijdig bedrijf. De ontwikkeling en fabricage van fijnmechanische onderdelen, instrumenten en apparaten vormt de basis van onze bedrijfsactiviteiten. Onze focus is daarbij vooral gericht op de productie van enkelstuks, kleine series en jaaropdrachten met 'forecast'.

De wieg van J-Tools stond indertijd in de veterinaire sector en die branche is nog altijd de belangrijkste afzetmarkt van ons bedrijf. Voor tal van veterinaire problemen hebben wij op een maat gesneden technische oplossing ontwikkeld. Voor sommige daarvan was zoveel interesse vanuit de markt, dat we die producten vervolgens ook in serie zijn gaan maken. Onze veterinaire behandeltafels, brancards en entspuiten worden inmiddels allang niet meer alleen in eigen land afgezet, maar sinds enige jaren ook naar diverse andere landen geëxporteerd.

De laatste jaren weten echter ook steeds meer opdrachtgevers uit andere branches de weg naar ons bedrijf te vinden. Voor sommigen van heeft daarbij de doorslag gegeven dat wij, ondanks de beperkte omvang van ons bedrijf, vrijwel alle metaal-bewerkingtechnieken feilloos beheersen en ook met electro- en hydrauliektechniek uitstekend uit de voeten kunnen. Terwijl voor anderen onze expertise op het gebied van technische productontwikkeling juist weer de belangrijkste reden was om ons bij hun projecten te betrekken.

Wijzelf zijn overigens van mening dat de meerwaarde van J-Tools juist in de combinatie van deze twee kwaliteiten zit, alsmede in de bereidheid om de specifieke behoeften van onze opdrachtgevers te allen tijde voorop te stellen.

English